Civilization Of Ottoman Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Tartışma > Fikirler & Eleştiriler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  Yardım Yardım  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Civilization of Ottoman;Padişahlar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
Newbie
Newbie
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 14
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı FireKing Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Civilization of Ottoman;Padişahlar
    Gönderim Zamanı: 23 Jul 2010 Saat 8:22pm
Sayın Civilization of Ottoman ekibi benim bir önerim/fikrim var.
Oyunda padişahlar olacaktır elbette.Okuduğum cevaplara görede oyunun total var tarzı olacağı kanısındayım.Savaşa girerken total war serisinde küçük bir kutucuk çıkardı orada müttefiklerimizin askerleri,bizim asker sayımız,düşmanın asker sayısı,kazanma-kaybetme oranları,savaşı bizzat yönetme,teslim olma ve savaşın anında sonucunu öğrenme seçenekleri/göstergeleri vardı.Önerim şu;Savaşa girmeden önce böyle bir kutucuk gelsin.Kutucuğun bir yerinde padişah savaşa katılsın yazısı olsun.Onu işaretlediğimizde padişah savaşa katılsın ve padişahlar çok güçlü olsun.Hatta padişahların ayrı ayrı özellikleri olsun.Savaşa katıldığında asker cesaretlensin,moral artsın ve savaşı kazanma şansı artsın.Bu büyük kolaylık sağlar tabi bunun bir riskide olmalı değil mi?Riskide şu olsun padişah eğer savaşta ölürse yaptığı tüm anlaşmalar iptal olsun(öküz öldü ortaklık bozuldu mantığı Big smile).Askerin morali düşsün.Bazı askerler ordudan ayrılsın vb.Bu özellikler oyuna renk katar diye düşünüyorum.  Smile 
Okuyan herkese teşekkür ederim!

Düzenleyen FireKing - 24 Jul 2010 Saat 7:55pm
Türklük göklerde dalgalanan bir sancak ve biz Türkler Allah önünde eğiliriz ancak!
Yukarı Dön
PenguenFrM Açılır Kutu Gör
Newbie
Newbie
Simge

Gönderilenler: 5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı PenguenFrM Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Jul 2010 Saat 11:48am
Bence Çok Güzel Bir Fikir Olmuş Oyuna Renk Katar Clap
Yukarı Dön
FireKing Açılır Kutu Gör
Newbie
Newbie
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı FireKing Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Jul 2010 Saat 7:46pm
Desteklediğin için teşekkür ederim! Smile
Türklük göklerde dalgalanan bir sancak ve biz Türkler Allah önünde eğiliriz ancak!
Yukarı Dön
suvari53 Açılır Kutu Gör
Groupie
Groupie
Simge

Gönderilenler: 99
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı suvari53 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Jul 2010 Saat 7:49pm
bi değisiklik yaptın hiç birşey okunmuyorSmile konuyu değistirirken kopyala önce sonra değistirde forumda sorun var 
Cahil ile sohbet etmek güçtür bilene, Çünkü cahil ne gelirse söyler diline. La Edri

Yukarı Dön
FireKing Açılır Kutu Gör
Newbie
Newbie
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı FireKing Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Jul 2010 Saat 7:56pm
tamamdır yaptım Smile
Yukarı Dön
Gürcan SERBEST Açılır Kutu Gör
Admin Group
Admin Group
Simge
Proje Müdürü

Gönderilenler: 227
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı Gürcan SERBEST Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Jul 2010 Saat 9:56pm
Kesinlikle değerlendireceğiz!

Teşekkürler
Gürcan SERBEST
Civilization Of Ottoman
Proje Yöneticisi
Yukarı Dön
FireKing Açılır Kutu Gör
Newbie
Newbie
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı FireKing Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Jul 2010 Saat 10:07pm

Rica ederim.

Oyunu daha güzel hale getirmek için birlikte fikirler üretip birlikte hareket etmeliyiz Smile

Düzenleyen FireKing - 24 Jul 2010 Saat 10:38pm
Yukarı Dön
Gürcan SERBEST Açılır Kutu Gör
Admin Group
Admin Group
Simge
Proje Müdürü

Gönderilenler: 227
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı Gürcan SERBEST Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Jul 2010 Saat 11:18pm
Kesinlikle katılıyorum! Teşekkürler!
Gürcan SERBEST
Civilization Of Ottoman
Proje Yöneticisi
Yukarı Dön
Hüseyin Karakocaoğlu Açılır Kutu Gör
Moderator Group
Moderator Group
Simge

Gönderilenler: 25
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı Hüseyin Karakocaoğlu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Jul 2010 Saat 1:48am
Biraz ikariam kokan bir öneri olmuş :)
kFygFb

Hüseyin Karakocaoğlu
Civilization Of Ottoman
Test Takım LİDERİ
Yukarı Dön
BAYBARS Açılır Kutu Gör
Groupie
Groupie
Simge

Gönderilenler: 85
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı BAYBARS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Jul 2010 Saat 1:27pm
Padişah savaşa katılsın derken tam olarak neyi kasteddiğini anlamadım.Padişah İstanbuldaysa savaşta Bağdat da oluyorsa padişahın anında savşta olması çok saçma olur.Eğer generalleri kastediyorsan illaki otomatik savaşta da normal savaşta da ordunun başında general varsa savaşa girer.Yoksa en yetkili kişi ordunun başındadır.Ayrıca özellikleri mesela askeri kabiliyeti savaştıkca artar.Ve bu oyuna tek taraflı aktarılmamalıdır. Aynı şeyler düşman devletler içinde geçerli olmalıdır.
Anadoluda bir laf vardır'Çok bilirim diye kasılma,eğer iki kişi kafan yerinde yok diyorsa ellerini kaldır da bir yokla'
Yukarı Dön
FireKing Açılır Kutu Gör
Newbie
Newbie
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı FireKing Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Jul 2010 Saat 7:05pm
Zaten oyuna belirttiğim özellik eklenirse senin sorduğun sorunun cevabı kolay yapılır Wink
Örnek bir kale kuşatıyoruz padişah savaşa katılsın seçeneğini işaretledik bir sayfa çıkar sayfanın üst kısmında bir animasyon olur.Animasyon şu; Padişah ve yanında çok sayıda cesur ve korkusuz yeniçeri yürürler.Biraz bekledikten sonra(bu bekleme süresi padişahın olay yerine gelme süresidir.Ama kısa olur oyuncuyu sıkmaması için.)Savaşa başla-kuşatmayı kaldır gibi seçenekler olur bunlar tıklanır hale gelir.(Animasyon penceresinde)Savaşa başla seçeneğine tıklandığında savaşa başlanır.Birde meydan savaşları var tabi.Eğer savaşı biz başlatmışsak padişah savaşa katılsın seçeneğini aktif edebiliriz ama düşman ansızın gelip saldırırsa padişah apar topar kalkıp gelemezBig smile.
Bu yüzden padişah savaşa katılsın seçeneğini işaretleyemeyiz. Umarım açıklayıcı olmuştur. Smile
Okuduğunuz için teşekkür ederim!

Not:İkariamla ne alakası var anlamadım yazan arkadaşım yazarsa sevinirim Smile

Düzenleyen FireKing - 25 Jul 2010 Saat 8:51pm
Yukarı Dön
BAYBARS Açılır Kutu Gör
Groupie
Groupie
Simge

Gönderilenler: 85
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı BAYBARS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Jul 2010 Saat 9:43pm
Güzel fikir iyi düşünmüşsün ama fikrin de koca bir boşluk var dostum.Şimdi padişah ile savaş alanı arasında bir mesafe var ve eğer bu mesafe uzunsa Coğrafi koşullar hava şartları gibi faktörler devreye girer.Hatta bu işin bir de pusuya düşürülme tehlikesi var.Hatta ve hatta padişahın hastalanıp ölme tehlikesi var.Bunlar tarihte çoğu liderin başına gelen olaylar.Bir de şöyle bir şey var.Bir liderin her başlattığın savaşta boy göstermesi biraz gerçek dışı.Devletin bunca generali beyi varken padişahın her savaş meydanına girmesi hem tehlikeli hemde olanaksız.Tüm bu koşulları göz önünde bulundurursak şöyle bir şey olabilir.Padişahın önderliğinde büyük seferler düzenlemek.Hem daha gerçekci hem de tarihe uygun.Örn Mısır seferi,İran seferi gibi
Anadoluda bir laf vardır'Çok bilirim diye kasılma,eğer iki kişi kafan yerinde yok diyorsa ellerini kaldır da bir yokla'
Yukarı Dön
FireKing Açılır Kutu Gör
Newbie
Newbie
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı FireKing Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Jul 2010 Saat 9:58pm
Çok şey yazacaktımda eksik yazdım biliyorum.Bekleme süresi uzasın diyecektim gideceği yere göre.Pusuya düşme tabiki olabilir ama padişah yanlız gelmeyecek yanında yeniçeriler gibi pek çok yetenekli ve cesur askerle gelecek.Haklısın padişahın düzenlediği seferler olabilir.Hava şartlarından çok düşük bir ihtimal ölebilir.Yaşlı padişahlar için bu ihtimal artar mesela.Ayrıca her padişah savaşa girecek demedim eğer oyuncu isterse dedim ve hemen ardından risklerini ekledim.Dikkatli okumanı tavsiye ederim.Farkettiysen her padişahın ayrı özelliği olsun dedim ilk mesajımda yani her padişah savaşta boy göstermeyecek.Ve söylememe gerek yok demiştim ama sen söyledin bu özellik tabiki rakipler içinde geçerli olacaktır.
Daha çok ölçülüp biçilmesi gereken bir konu ben üzerinde açıkçası uzun uzun düşünmedim.Ama eminim konunun tüm eksiklerini  tamamlarız burada. Smile
Okuduğunuz için teşekkür ederim! Smile
Yukarı Dön
Moderator Group
Moderator Group
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı Hüseyin Karakocaoğlu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Jul 2010 Saat 2:20am
''Savaşa katıldığında asker cesaretlensin,moral artsın ve savaşı kazanma şansı artsın''

Gibi ;)
kFygFb

Hüseyin Karakocaoğlu
Civilization Of Ottoman
Test Takım LİDERİ
Yukarı Dön
FireKing Açılır Kutu Gör
Newbie
Newbie
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı FireKing Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Jul 2010 Saat 12:28pm

Söylediğin için teşekkürler İkariama yeni başladım bakıcam böyle bir özellik var mı Big smileSmile

Yukarı Dön
Moderator Group
Moderator Group
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı Hüseyin Karakocaoğlu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Jul 2010 Saat 9:49pm
Theta sunucusuna 3.5 sene mi verdim ben ;) darkfill dark kaleidoscope ;)
kFygFb

Hüseyin Karakocaoğlu
Civilization Of Ottoman
Test Takım LİDERİ
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.61 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2009 Web Wiz

Bu Sayfa 0,266 Saniyede Yüklendi.